Als atleet heb ik duizenden kilometers gelopen in onze prachtige Kruibeekse polder. Het was dan ook een droom van me om in dit uitgestrekte natuurgebied eens een loopwedstrijd te organiseren. Zeker nu de polder ingericht wordt als een gecontroleerd overstromingsgebied en hij nog mooier en aantrekkelijker wordt voor wandelaars en joggers. Mijn droom is om van de kleine Polderloop een grote recreatieve – en voor diegenen met een winnaarsmentaliteit ook competitieve – massaloop te maken.
Met de toestemming van De Vlaamse Waterweg, de medewerking van CD&V Kruibeke en het gebruik van de aankomstboog van Runners Service Lab (RSlab) vond in 2012 de eerste editie plaats. De start bevond zich ter hoogte van de parking aan het veer in Kruibeke, met als aankomst kasteel Altena van de Broeders van Liefde in Kruibeke. Een twintigtal sportievelingen beleefden er samen een leuke, sportieve namiddag!
In 2013 was de start en aankomst dezelfde als het jaar ervoor. Ik en iedereen die de Polderloop heeft mee helpen organiseren, zijn de broeders erg dankbaar voor het gebruik van deze schitterende locatie. We mochten toen rekenen op een dertigtal deelnemers en dankzij hun sportiviteit konden we Welzijnsschakels ‘De Opstap’ een mooie gift bezorgen.

2014 bracht ons 86 deelnemers aan de start over de 3 afstanden. De uitslagen kan je hier online terug vinden. Ook de foto’s staan hier op de website.

In 2015 hielden we ons aan hetzelfde concept. De inschrijvingen, start, de aankomst en het gezellig napraten hadden plaats in en rond het ontmoetingscentrum ‘De Kruibeekse Poort’. Het parcours voor de kinderen ging terug door de kortbroek. De12km bestond 2x uit het rondje van de 6km lopen. De omstandigheden waren wel zeer zwaar door de hoge temperaturen. Door het aanreiken van sponzen en meer water konden we toch een 140 lopers een sportieve namiddag bezorgen.

In 2016 hadden we een 130 deelnemers en was er terug één lange ronde van 11km en 1 rondje van 6km (de 6km was door werken Air-Liquide een alternatief rondje langs de achterkant van de oude gebouwen van Duc d'O. De watergroep was present met een waterfontijn en Leppin zorgde voor de juiste sportdrank.

 

Sportieve groeten,

 

Koen